‘Valley of the Kings: The Lost Tombs’ op 1 maart te zien op Discovery+

The Valley of the Kings: The Lost Tombs is een twee uur durende special op Discovery+.
the valley of the kings the lost tombs discovery+
The Valley of the Kings. © Ron Porter/Pixabay

Binnenkort is er een twee durende special te zien op Discovery+: ‘Valley of the Kings: The Lost Tombs’. In deze special staat de Valley of the Kings centraal, een grote begraafplaats voor de farao’s.

‘Valley of the Kings: The Lost Tombs’

Wat ligt er achter de heuvelrug in de ruige Western Valley? Deze vraag hoopt Discovery+ te beantwoorden in deze special die vanaf 1 maart te bewonderen zal zijn bij de streamingsdienst. In de Valley of the Kings werden de machtigste farao’s begraven in prachtige – met schatten gevulde – graven. En ja: ook Toetanchamon werd hier begraven.

In de special gaat een team van archelogen naar de Valley of the Kings om een ‘nieuw hoofdstuk in het meest fascinerende verhaal van het Oude Egypte te ontdekken’, aldus Discovery+ bij haar aankondiging.

Dr. Hawass

De team archeologen wordt geleid door de wereldberoemde egyptoloog Dr. Zahi Hawass.

Het is niet de eerste keer dat Discovery en Dr. Hawass de samenwerking opzoeken: zo volgde Discovery de egyptoloog al in april 2019 toen ze voor het eerst live op televisie een 2500 jaar oude mummie van een hoge priester ontdekten. Bekijk beelden van Dr. Zahi Hawass hieronder.

Valley of The Kings: The Lost Tombs wordt geproduceerd door Blink Films for Discovery met Justine Kershaw als uitvoerend producent. De special zal op 1 maart 2021 exclusief te zien zijn bij Discovery+.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts