Disney+ toont ‘waarschuwing’ bij kijken The Muppet Show

The Muppet Show zou volgens Dinsey+ mogelijk aanstootgevende content bevatten.
muppet show aanstootgevend
Kermit de Kikker, ter illustratie © Henlfern/Pixabay

Afgelopen vrijdag heeft Disney+ de serie van The Muppet Show op haar platform gepubliceerd. Wanneer je deze nu wil gaan kijken krijg je eerst een waarschuwing voor ogen.

The Muppet Show mogelijk ‘aanstootgevend’

Het gaat om een disclaimer die aangeeft dat er in The Muppet Show mogelijk sprake kan zijn van aanstootgevende content. Deze waarschuwing wordt sinds enige tijd ook gegeven bij films als Dumbo: Disney+ heeft eerder dit soort films verwijderd met racistische stereotypen voor kinderen, meldde partnerkanaal Smartoday onlangs.

In de disclaimer is het volgende te lezen: “Dit programma bevat negatieve voorstellingen en/of verkeerde behandeling van mensen of culturen. Deze stereotyperingen waren toen al verkeerd en zijn dat nu nog steeds. In plaats van het verwijderen van deze content, willen we juist de schadelijke gevolgen ervan erkennen, hiervan leren en een gesprek op gang brengen om een meer inclusieve toekomst te realiseren met elkaar”.

Vlag van de Confederale Staten

Wat precies aanstootgevende content in The Muppet Show seizoenen zou kunnen zijn, is waarschijnlijk een vlag van de Confederale Staten. Deze is te zien in een aflevering waar Johnny Cash samen met de Muppets optreedt in een stal. Bekijk desbetreffende aflevering hieronder.

De vlag is omstreden in Amerika en wordt door een groot gedeelte van tegenstanders van de vlag verbonden met slavernij en onderdrukking.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts