IMDb scores bij Netflix films checken

IMDb scores van Netflix films checken op het platform zelf zou veel tijd schelen.
imdb scores netflix films
Netflix bibliotheek, ter illustratie © Unsplash

Een van de punten waarop jij beslist om iets op Netflix te gaan kijken is waarschijnlijk de score die een film krijgt. Hoewel Netflix er de laatste tijd van alles aan lijkt te doen om feedback te krijgen van haar gebruikers, zien we nog steeds geen scores van bekendere platformen als IMDb bij Netflix films staan.

IMDb scores ontbreken op Netflix

Je bent niet de eerste die een avondje Netflixen onschuldig inruilt voor een avondje films selecteren in de bibliotheek van de streamingdienst. Hoewel de nieuw aangekondigde Netflix Shuffle Play ons strakjes misschien gaat helpen bij het vinden van goede films en series, blijft het altijd interessant om alvorens je een film start te kijken wat anderen ervan vinden.

IMDb is voor velen dé bron op het gebied van reviews van films en series. Is er een hoog cijfer gegeven door het critici op IMDb, dan ben je vaak verzekerd van een goede film of serie. Ook al kunnen smaken soms verschillen.

Helaas vinden we bij Netflix geen optie om de IMDb scores te kunnen vinden. Het gevolg? Eindeloos heen en weer klikken van Netflix naar IMDb, om vervolgens zonder film je avond af te sluiten.

Prime Video wél IMDb koppeling

Wie wel eens een kijkje heeft genomen bij Amazon Prime Video zal bij elke film netjes een IMDb score gezien hebben. Dit maakt het erg makkelijk om te besluiten of je een film wel of niet gaat kijken. Een trailer is namelijk vaak niet genoeg om te bepalen of er sprake is van een goede film of serie.

Het is niet gek dat videostreamingsdienst Prime Video deze IMDB score trouwens laat zien: het wereldwijd bekende review platform is namelijk eigendom van Amazon.

Netflix verzamelt reviews

Toch lijkt Netflix zelf antwoord te willen geven op deze grote vraag (een rondje in mijn persoonlijke netwerk leert mij dat ik niet de enige ben die kampt met dit probleem). Wanneer je nu namelijk een film hebt gezien, vraagt Netflix om jouw mening: een duimpje omhoog of een duimpje omlaag.

De kans is natuurlijk groot dat ze deze data wil gebruiken voor haar nieuwe Netflix Shuffle Play functie, maar het zou straks ook gebruikt kunnen worden voor scores. Bijvoorbeeld; 73% van de gebruikers vond deze film goed.

IMDb scores toevoegen op Netflix

Als je niet kan wachten tot Netflix reviews gaat toevoegen onder films óf het heen en weer klikken naar IMDb op dit moment helemaal zat bent, kun je zelf actie ondernemen. Althans, als je Netflix gebruikt via een Chrome browser. Er is namelijk een Chrome browserextensie die handvatten biedt: Trim.

Met Trim kun je – zonder heen en weer te hoeven klikken – bij films en series op Netflix direct de IMDb score bekijken. Bekijk de browserextensie in de Google PlayStore.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts