Amazon Prime Videoparty: met vrienden online films kijken

Met Amazon Prime Videoparty kun je samen met je vrienden online films en series kijken.
amazon prime videoparty
Beeld ter illustratie. © JESHOOTS / Unsplash

In tijden van corona moeten we op andere manieren gezelschap zoeken. Veelal via digitale wegen waar steeds meer streamingdiensten slim op in lijken te spelen. Zo ook Amazon Prime Video die met haar nieuwe Videoparty functie mogelijkheden biedt om samen met vrienden online films te kijken.

Amazon Prime Videoparty

Onder de noemer Videoparty heeft Amazon de functie een aantal weken geleden aangekondigd. We hebben Videoparty nu zelf eens uitgebreid getest op de redactie. Het blijkt een interessante tool te zijn, die vandaag de dag erg goed gebruikt kan worden om vertier met vrienden op een andere manier op te zoeken.

Met vrienden tegelijkertijd naar Prime Video kijken

Met Videoparty kun je samen met je vrienden tegelijkertijd naar een Prime Video serie of film kijken. Wees niet bang dat je telefonisch of via bijvoorbeeld Skype tegelijkertijd op play moet klikken: de functie biedt namelijk een aantal extra handige opties.

Zo kun je tijdens het kijken van Amazon Prime via Videoparty met je vrienden chatten. Net alsof je bij elkaar op de bank zit. Degenen die de Videoparty gestart is houdt wel de touwtjes in handen: moet er iemand naar het toilet, dan kan diegene besluiten om de film of serie op Amazon Prime te pauzeren. Wel hebben de deelnemers zelf de controle over de audio en ondertiteling.

Heb je een grote vriendengroep? Geen zorgen: Videoparty biedt plek voor maximaal 100 deelnemers. Even los van de chaos die waarschijnlijk zal ontstaan in de chatfunctie, kan het wel grappig zijn om bijvoorbeeld met een grote groep collega’s tegelijkertijd een film of serie te kijken.

Zo kun je een Videoparty starten

Het starten van een Amazon Prime Videoparty is kinderlijk eenvoudig. Je gaat gewoon naar de serie of film die je samen met anderen wil gaan kijken. Daar vind je – als deze Videoparty ondersteunt – een optie om Videoparty te starten, waarna er een nieuw scherm opent. Laten we vanaf dat moment de stappen op een rij zetten:

  • Geef de Videoparty (en de chat) een naam, bijvoorbeeld Vriendenavond
  • Klik op Videoparty aanmaken
  • Vervolgens start de Videoparty
  • Nodig vrienden uit door de link te kopiëren of op de deelknop te klikken (bijvoorbeeld dan via WhatsApp)

Je hebt nu als Videoparty host de bediening in handen. Rechtsboven in het scherm vind je de optie om over te schakelen naar de chat. Daar zie je trouwens ook alle activiteiten die uitgevoerd zijn door jou als beheerder, bijvoorbeeld dat de video op pauze gezet is.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Na het inschrijven sturen we je een bevestiging via de e-mail. Deze kan in je spambox belanden


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts